Paleo en vegetariƫr?

Als er gesproken wordt over Paleo of het Oerdieet denk je waarschijnlijk al gauw aan een groot stuk vlees dat boven een kampvuurtje ligt te braden. Maar, eerlijk is eerlijk. Je kunt prima het Paleo-dieet volgen als vegetariër, of zelfs als veganist. Het is ontzettend jammer dat er zelfs op officiële Paleo-sites gezegd wordt dat dit niet goed is.

Nu ben ik zelf een voorstander van minder koolhydraten eten, en ik zie zeker de voordelen in van een oerdieet, of een Paleo-lifestyle, maar ik hik ontzettend aan tegen het vele vlees eten. Ik ben ook geen strikte vegetariër trouwens.

Zoals ik een van mijn eerdere artikelen al schreef vind ik zulke grote hoeveelheden dierlijke eiwitten eten gewoonweg een beetje egoistisch. Niet handig voor onze planeet op de lange termijn, laat staan het  dierenleed waar we onze ogen toch niet meer voor kunnen sluiten. En Paleo, met alleen maar diervriendelijke en biologische producten is voor de meeste mensen onbetaalbaar.

Het is gewoon een stuk eenvoudiger als je wel vlees eet,, om aan alle benodigde eiwitten en vetten te komen.

Het overkoepelde Paleo-idee is dat je moet stoppen met het eten dat in fabrieken geproduceerd is en dus alleen maar “echt” eten eet dat je zelf bereid.

Als je dat doet stop je met het eten van geraffineerde suiker, geraffineerde koolhydraten en geraffineerde oliën en vetten.

Als vegetariër kun je je hart ophalen met eieren, noten, zuivel, bonen en tofu. De laatste 3 worden niet door alle Paleo-aanhangers aangeraden maar aan de andere kant  (je hebt eiwitten nodig.)


Als Veganist eet je ook geen eieren of zuivel, dan zou je wel een supplement moeten nemen van vitamine B12, wat alleen in dierlijke producten te vinden is en onmisbaar voor het functioneren van de hersenen en algehele stofwisseling. Ga op zoek naar een goed en betrouwbaar supplement bij je natuurwinkel.

Ook is het aan te raden om een Omega-3 supplement te nemen op basis van algen, die zowel EPA als DHA bevat, en eventueel een multi vitamine die zink, ijzer en vitamine D.

Kijk , zo doen we dat!!!!!! En als je echt wil.... wat is dan te veel moeite?

You Paleo- Vegetarians and Vegans Rock!!!!


 

Via mij kun je ook het super-handige boekje: Wat zit er in uw eten? Bestellen. Voor €9,95. en €11,50 inclusief verzenden. 

 

Hoe kies je de juiste

voeding voor jouw hond?

Klik hier om uit te vinden wat ik voor u kan betekenen.